Häckklippning i Helsingborg

Nu är det säsong för häckklippning men man ska vara försiktig så man inte förstår häcken. Jag har själv en fin häck här runt villan i Helsingborg och jag brukar klippa den ungefär vartannat år. Det är en bra idé att klippa häcken regelbundet för att den ska bli fin och buskig.

Ja, det är verkligen säsong för häckklippning nu! Man ska dock vara försiktig så man inte klipper för mycket, då kan man riskera att häcken blir trist och grå. Jag har en fin häck runt min villa i Helsingborg som jag planterad för 10 år sedan och en orsak till att den är så vacker är att jag anlitar professionell hjälp av ett företag. Det kan man göra tycker jag och kosta på sig för det blir alla tiders! Dessutom ser det mycket bättre ut än om man ska klippa sin häck själv. Jag har testat det och det blir aldrig lika fint som när professionella gör det. Har du en häck hemma? Klipp den regelbundet för att den ska behålla sin fina form och glans!

Om du ska göra jobbet själv behöver du vissa redskap. Du måste ha en bra häcksax och en riktigt bra bensindriven motorsåg till häcken. Dessutom behöver du ett användbart verktyg för att mäta avståndet mellan din sågblad och motorn så att du inte skär in i motorn.

En liten hacka är också nyttig för att ta bort små grenar och eventuellt rötter som har vuxit sig in i häcken.

En bra råd är också att klippa häcken när det är lite fuktigt ute, då slipper du riskera att få damm över dig när du sågar och skär.

Det finns flera olika sorters bensindrivna motorsågar på marknaden och den som har ett blad på cirka 40-45 cm ger ett exceptionellt gott resultat kan jag garantera!