Snickare är drömyrket för många

Hejsan, jag heter Jens och bor i Järfälla, och här jobbar jag som snickare sedan ett par år tillbaka, och det är verkligen ett yrke som passar mig. Jag har alltid gillat att jobba med händerna, och det är verkligen en drömjobb för mig.

Det finns många olika aspekter av yrket som jag gillar, men det bästa är kanske att man hela tiden lär sig något nytt. Det är aldrig tråkigt, utan man får alltid utmaningar i form av nya projekt och uppgifter. Och det är verkligen något som jag trivs med.

Det är också ett yrke där man får mycket frihet, och det uppskattar jag verkligen. Jag har alltid varit en självständig person som gillar att ha frihet i mitt arbete, och det är något som snickare verkligen erbjuder. Man får också en chans att träffa många olika människor, och det är alltid trevligt.

Allt som allt är det här jobbet perfekt för mig, och jag är verkligen tacksam för att jag valde att utbilda mig inom hantverk. Om du också gillar att jobba med händerna och letar efter en utmaning, så tycker jag absolut att du ska testa på snickare! Det kommer du inte ångra! Men, om du nu vill utbilda dig, hur går du tillväga då? Jag ska försöka ge dig lite tips!

Först och främst finns det olika utbildningsvägar. Du kan till exempel välja att gå en yrkesutbildning på gymnasiet, eller så kan du välja att gå en vuxenutbildning. Jag personligen valde den andra varianten, på grund av att det passade bättre ihop med min ålder, jag är ju 30 nu och var 25 när jag valde att skola om mig.

Det finns olika vuxenutbildningar, och det kan vara lite svårt att veta vilken som är bäst. Men sök på nätet, där du inte hittar där existerar inte!