Vad gör en snickare?

Här i dag kommer vi att gå igenom ännu ett yrke, för jag är ju arbetsförmedlare i Uppsala och har denna blogg för att informera om olika yrken, för att ni alla ska kunna få veta mer om olika karriärer. Nu ska vi kika på vad en snickare gör. Det är ett jobb som du kan tjäna bra på, men du måste ha rätt förutsättningar som är att du ska vara ganska stark i kroppen, ha det rätta handlaget och kunna ta egna initiativ. Men varför bli snickare? Jag tror att det är för att det är ett varierat arbete och att det behövs många inom denna bransch.

Men vad är en snickare? Som du kan se är det någon som bygger eller reparerar träföremål. Du kan arbeta i olika miljöer, till exempel på byggarbetsplatser, i privata hem och i skolor. Som jag sa tidigare måste du vara stark och även kunna ta egna initiativ. Men vad behöver en snickare för sitt jobb? Jo oftast behöver man ha någon form av gymnasieutbildning och därefter certifikat som bevisar att man har grundläggande kunskaper om snickeri. Detta beror på att det är ett mycket specialiserat arbete och att du måste veta vad du gör. Så om detta är något som intresserar dig föreslår jag att du går någon form av utbildning.

Numera finns det många olika verktyg för snickeri, eftersom den moderna tekniken verkligen har tagit över. Men det viktigaste som alla yrkesverksamma bör ha här är en bra och stark hammare så att de kan få sitt jobb gjort på ett bra och snabbt sätt. Som väntat behöver du också en del andra verktyg som sågar, skruvmejslar och spikar. Du måste också vara kreativ, vilket innebär att du måste tänka utanför boxen för att kunna göra ditt jobb på ett bra sätt.